Pages

Sunday, December 5, 2010

Vacation on Board

assalamualaikum...

yuhuu!! vacation! vacation! vacation!!!
bile nak pergi vacation neh??? ahaha. kumpul duet dulu banyak2! ada rezeki, kita p la kan.

nyumm3~ ada banyak tempat nak pergi neh. banyyaaakkkkkk sangat. sampai tatau mana satu yang nak dijadikan priority. kui3~ x senonoh kan. ahaha. oke2.
let's go through ------>

Short Term
1. Pangkor Island
me & another 2 of my best friend decide to go to Pangkor in May, 2011. masa ni, insyaAllah, my friend yang study dekat Kuantan dah abes belajo, & insyaAllah aku pun dah dapat kerja. ngee~ kerja.kerja.kerja.dimanakah kau kerja. oke2. kami cadang nak relax2 barang seminggu dua. wahhh~ melampau sudah.haha. dalam 3 o 4 hari cukup la kan. g snorkeling. tengok ikan berenang2. (huhh! tak puas lagi masa pergi Readang harituh) aman kan kat pulau. 

  
2. Bukit Tinggi, Pahang
nak kata jauh, tak sangat la kot. tapi tatau la kenapa plan nak pergi sini asyik tergendala jer. hahaaha. macam2 jenis taman & bangunan ada kat sini. English style, Japanese style, etc. bila kat sini, sikit lebih kurang macam dekat oversea lah. ehehe~


Japanese garden. wanna go! wanna go!!

3. Kuching, Sarawak 
actually, one of my best friend, orang Sarawak. berketurunan Melanau. duduk dekat Mukah. kakak dia duduk kat Kuching. dia pun dah familiar sesangat dengan Kuching neh. aku teriiiiiingin sangat nak pergi sana. oh Seng~ bawalah daku pergi~~~


Kuching Waterfront
4. Mount of Kinabalu
daki mendaki. aku tak pernah daki gunung. setakat bukit tonggek kat UiTM tuh, selalu la. sampai betis aku macam atlet lumba lari negara! apa yang istimewa kat Kinabalu neh, aku pun tatau. just, aku memang nak sangat daki gunung ni. sementara Allah masih kurniakan kesihatan & kekuatan kat aku kan. 

saujana mata memandang
5. Bandung
Yeahh~ heaven for shopping mopping!!! geram aku tengok gambo orang2 yang dah pergi sana. banyak betul baju + telekung + kaen yang chantek2. tension aku tension. ahaha. kalau ada rezeki, aku nak bawak mak aku pergi sini. hehehe~ doa2kan ye. amenn.




Long Term
1. Holland
what i love about Holland unless Edwin Van Der Saar? the answer  are tulips & windmill. yeahh. like them like crazy. nyaaa. not crazy yet. if i got the scholar, i won't be hesitate to apply my master degree in ITC , Holland. Ya Allah, permudahkanlah jalan aku~ amenn.

he has nothing to do with me!!! =)
chanteknyeee

2. Mecca
i bet, all of the Muslim wanna go here!! so do i. i want to send my parent 1st. not so much to say. we all know, why we want to be here~


3. Japan
sakura!!!! i must be fun if we can picnic under the sakura tree. ahaha. dah terbayang2 kartun jepun neh. cute2!! for me, Japan is a nice + beautiful country. i had met one guy from Kobe, Japan, we were talked a lot. he so nice. no wonder, young girls loves japanese guy. hihihii~ i more thing! i really wanna try to wear a kimono!

kimono memang chumeil~
4. Britain
many interesting places to go!! one, two, three, four, five, six.................countless~ hehe

5. Xi'an City, Republic of China
it's an amazing city. history of this city began more than 3100 years ago!! majority of the people is Muslim!! they have a unique tradition + culture + food. makes me very interested with them!! more about Xi'an. read this. 

at the courtyard of the mosque 
i've challenge myself to go all of the location before age of 40. err..can i accomplish it??
lalalaa~ insyaAllah. doa + usaha + tawakal.
usaha sebaek mungkin. tapi. sebelum tuh, yang penting, aku nak beli dulucamera yang aku nak tuh. ahaha~


bye!
ciaou!

By plucking her petals, you do not gather the beauty of the flower.  ~Rabindrath Tagore


Blue Roses..means everything!!

4 comments:

Ms.uMiey =) said...

trip p oversea..cm best!~ jom plan..;D

anna marya said...

nyahahaa..
jum2.tp kena tggu i keje dulu la.
mana nak cekau duet.
hahaa

Ms.uMiey =) said...

me too!~ *berangan sat..hmmph..
mak aih..bestnyaa..kna cpt2 cri job ni..hihii~

anna marya said...

ahahaa..jom3 carik keje.
aiyaaa..keje oh keje!

 

Template by BloggerCandy.com