Pages

Friday, November 5, 2010

Zoo Negara Vs Taman Haiwan

Salam.

Bile tgk cerita Zoo, lakonan Lan Pet Pet & Lisa Surihani..tetibe terus aku terfikir. Ada lagi ke manusia skrg ni yg sayangkan haiwan sampai sanggup kerja dkt zoo kerana haiwan2 tersebut~
Urmm..susah nak cakap kan. Aku sendiri x sampai 10x kowt menjejakkan kaki ke Zoo Negara tuh.
Last aku pergi, akhir tahun lepas. Tu pown adek aku yg beria2 nk pegi sana. Mula aku refused jgk lah. Tapi bile pk2 balek...seronok ape dpt pegi zoo kan. 
(^_~)Y


Plg seronok, aku rase sgt2 happy sbb aku aku enjoy tgk binatang2 kt sini. 
Actually, adek bongsu aku neh mmg seorg yg penyayang dkt binatang. Sampai cicak mati pon die nk kebumikan. Haihh~ penyanyang sungguh!!!


Byk jgk binatang2 yg aku rase aku hanya tahu pada name je. Tp saiz je..Hehehe~ Mcm2 ade. gajah, harimau, badak sumbu, org hutan (errr~ org ujan betina sgt gatal dgn lelaki oke!!), zirafah, dll. Unta ade 1 bonggol je kan. Aku nk jgk tgk unta 2 bonggol. Tp xde la plak~ Bile tgk unta..aku mula imagined, how's life in the past, in the dessert? How people can survive?? Ermm...


Adehh..penat kot jalan kaki pusing zoo neh. Loteh den loteh~ Xpe2..kaki x krem lagi. Bule jalan lagi..Ahahaha~ Byk lg nk kena round. 

Ni 1st time aku pegang bulu kancil betol2..bkn kancil atas jalan raya tuh. Ni kancil yg chumeil lote tuh~ 
Best woo g sini. Pastuh dpt dgr singa mengaum~ Erkk..meremang bulu roma. Kot2 la singa tu terlepas dari kandang die mcm cite Madagascar tuh. X ke haru??? Aku dah la x kuat lari. Semput da kot. Omak tulun den~ 

Err..aku bule tatau mane satu seladang mane satu kerbau. Sadis x?? Haihh~ Budak2 zaman skrg. Mak aku hanya mampu geleng kepala je..Hahaha..Sowie la mak. Bukan sengaja. Dlm gambar kt buku laen. Real laen..Kui3~

Ini adlh kanci yg sebenar!!
Pendek kata..x bushan la pegi sini even aku rasa mula2 mcm budak2 je yg supposed to be here. Tp aku enjoy tgk gelagat haiwan2 ni sume. Even agak mahal bayaran masuk (padahal Sunway Lagoon lg mahal) tp so far oke lah. Puas hati. Cume x puas ati, nk naek ketapi tuh kena bayo RM3. Haihhh..tabule bagi free ke pakchek~ ahaha
Errkk.Kmp die tetibe ade??
Nama binatang tuh Bard.Umo 20thn

Kalu aku naek atas zirafah tuh.Patah x 
Bear ini sgt chumeil~

Kat sini ade byk partition. Ade jgk animal show~ aquarium~ pinguin pon ade. Tp aquarium die xdelah mcm Aquaria KLCC yg ade piranha tuh. Tp tetap byk jgk ikan2. cumeil jer~


To anem, mira & yana...
Teruskan niat kalian utk ke sini.
Tak rugi pon~ 

Chao~ 

5 comments:

NORLIANA ALIAS said...

jum2,nak gi gak!!! da lama ngat tak gi!! uhew3

anna marya said...

yana~ jum g jum.ajak anem sekali. ngidam dietuh. ahaha

NORLIANA ALIAS said...

jum r ana..tu,mira cute tu seswai bawak,msti haiwan2 kt sna jelez tgk mira yg cute!hahaah

anna marya said...

phewittt~
huwahahaa

are_name said...

bawak la saye~ huhuhu...

 

Template by BloggerCandy.com